Al meer dan 5.000 euro gedoneerd voor uitvaart Marlena

Een spontane inzamelingsactie om de uitvaart van Marlena Pieczonka te bekostigen heeft al meer dan 5.000 euro opgeleverd.

Het 13-jarige meisje Marlena, dochter van Poolse ouders, kwam zaterdagavond om het leven bij een aanrijding op de Planetenweg in IJmuiden. Ze werd rond 18.00 uur op of in de buurt van het zebrapad bij de Voermanstraat aangereden door een auto en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De 46-jarige bestuurder van de auto verklaarde haar niet gezien te hebben.

Een vriendin van de familie maakte woensdagmiddag een speciale pagina aan op de website Dream or donate. ,,Ik zou graag hulp ontvangen om de kosten van haar uitvaart te bekostigen zodat haar familie en vrienden haar een mooi afscheid kunnen geven”, schreef Kristina Jarek Kogut erbij.

In een paar uur tijd maakten honderden mensen geld over naar de bankrekening van Marlena’s vader. Donderdagochtend om 08.00 uur stond de teller op 310 donaties en 5.140 euro. De inzamelingsactie was op dat moment 16 uur aan de gang. Marlena wordt vrijdag in familiekring gecremeerd.

Op de Planetenweg zijn in de afgelopen twintig jaar meerdere ernstige ongevallen gebeurd. In drie gevallen kwamen daarbij jonge mensen om het leven. (foto: Michel van Bergen)