Al meer dan 1 miljoen downloads

Peter den Herder uit Santpoort-Noord maakt als hobby house, techno en hip hop-muziek en ontwerpt synthesizergeluiden voor muzikanten.

Voor de grap maakte hij een paar jaar geleden ringtones voor zijn familie en vrienden. Die vonden ze zo leuk, dat hij ze aanbood op het internet bij de internationale website van Zedge.

Inmiddels heeft hij daar meer dan 1 miljoen downloads met een gemiddelde waardering van 5 sterren. De geluiden van kantoor- en huistelefoons, die Peter namaakt op zijn synthesizers, zijn het populairst.

De ringtones zijn te vinden op webapp.zedge.net/searchResults/ringtone/4/by:peterdh. Om de ringtone te installeren op je telefoon, kun je het best je telefoon met je computer verbinden en de ringtones plaatsen in de map ‘ringtones’ op je telefoon.

Het downloaden is gratis. Je hoeft nergens lid van te worden, je ziet alleen een kleine advertentie in beeld.

Peter biedt de ringtones gratis aan omdat hij het leuk vindt om iets voor een ander te doen en omdat hij vanwege zijn slechte gezondheid geen commercieel avontuur zoekt.

De ringtones hebben het mp3-formaat. De meeste telefoons ondersteunen dit formaat voor ringtones, alleen bij de iPhones moet het mp3-formaat eerst worden omgezet. Meer daarover vind je op het internet.