Akrides wint van koploper Arriba

IJmuiden – De heren van Velser Basketbal Club Akrides hebben afgelopen zaterdagavond in derde wedstrijd van het seizoen hun eerste overwinning geboekt. De formatie van coach Bas van Riessen won thuis in Sporthal IJmuiden-Oost met 75-56 van de Drienerlose Basketbal Vereniging Arriba dat na twee speelrondes op de eerste plaats stond in De Eerste Divisie Noord.

Man van de wedstrijd werd de jeugdige small forward Lars Koster die voor Akrides met 22 punten en 13 rebounds een mooie double-double liet noteren. Ook Dexter Esajas kwam tot een double-double met 12 punten en 12 rebounds. Shooting guard Laurens de Vilder schoot drie driepunters raak en scoorde in totaal 13 punten. En Frank de Pagter nam van de 64 rebounds maar liefst 18 rebounds voor zijn rekening.

Na de pauze in het derde kwart moest Akrides vier driepunters incasseren maar viel het zelf heel sterk de basket aan. Zes verschillende spelers kwamen voor Akrides tot scoren in the paint oftewel the bucket. Hoogtepunt van het derde kwart was een zeldzame four point play van het jeugdige talent Jord Hofland gevolgd door een and one lay-up van Jaap Zonjee. Stand na drie kwarten was 54-43 in het voordeel van Akrides. In het vierde en laatste kwart stelden de Velsenaren de overwinning definitief veilig. Er werd wederom met succes de basket aangevallen en er was dus na veertig minuten zuivere speeltijd een mooie 75-56 overwinning bereikt. Komende zondag speelt Akrides uit in Delft tegen DAS. (Tekst: Archibald Akerboom, foto: Henk van Nieuwenhuizen)