Afzwemmen in coronatijd

IJmuiden – Twee maanden later dan eigenlijk de bedoeling was, hebben negen kinderen bij Watervrienden IJmuiden (WVIJ) hun C-diploma gehaald. Nadat het zwembad weer toegankelijk was voor geworden, kregen de kinderen nog twee lessen om hun vaardigheden weer op peil te brengen. Het afzwemmen verliep wel iets anders dan gewoonlijk. Niet douchen, handen ontsmetten, een eigen drijfmiddel meenemen en… een lege tribune. Vanwege de coronamaatregelen is publiek namelijk nog niet toegestaan op de tribune in het zwembad.

Ondanks deze omstandigheden werd het volgens Sonja Mol, coördinator ZwemABC, toch een gezellig afzwemfeest. ,,Natuurlijk vinden we het jammer dat de ouders niet op de tribune mochten kijken. Maar tijdens het afzwemmen zijn van ieder kind foto’s gemaakt. Ook is er van elk kind een filmpje van het moment dat zij door het gat gingen. Na afloop onthaalden de ouders hun kinderen met luid applaus en kregen ze hun diploma’s uitgereikt. Natuurlijk zijn alle negen kinderen ruimschoots geslaagd!’’

Anna, Giovanni, Sakariya, Keano, Shane, Roha, Lorena, Cheroney en Marijn hebben het felbegeerde diploma nu behaald. Voor WVIJ was het tegelijk een testproject om te bekijken hoe lesgeven en afzwemmen verloopt onder invloed van de beperkende maatregelen. Bewust werd ervoor gekozen om de C-zwemmers als eerste op te roepen. Ook de andere groepen die in het diepe bad kunnen zwemmen, waaronder de A- en B-lesgroepen, zijn inmiddels weer gestart. Tevens zijn de andere activiteiten, zoals het wedstrijdzwemmen en recreatief zwemmen, weer gestart. (Foto’s: aangeleverd)

SONY DSC