Afzwemmen bij OIG-IHD

IJmuiden – Onder water zwemmen, meters maken op je buik en op je rug, al duikend door een gat in het water en dat allemaal met de spanning in je lijf omdat de tribune vol zit met familie, vrienden en verzorgers. De kanjers van OIG-IHD hebben het maar mooi gedaan!

Dinsdag 28 juni was er een afzwemavond als afsluiter van weer een mooi zwemseizoen in zwembad De Heerenduinen. De kinderen hebben de afgelopen maanden, ondanks alle beperkingen met corona, hard geoefend tijdens hun zwemlessen en hebben hun diploma’s dan ook dik verdiend. Ton en Alex haalden hun Inktvisdiploma, Sepp en Bjorn hun A-diploma met beperking en Tessa, Roxanne, Sil en Lynn slaagden met vlag en wimpel voor hun B-diploma.

Stichting OIG-IHD verzorgt elke dinsdag zwemlessen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, op diverse niveaus. Deelnemers kunnen hier de diploma’s van het Zwem-ABC behalen, onder begeleiding meedoen met aqua-gym of heerlijk recreatief zwemmen. Alle zwemlessen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers van Stichting OIG-IHD en meer vrijwilligers zijn hard nodig. Zin om een keer mee te lopen? Neem dan via info@oig-ihd.nl contact op.

Op de foto:
Op de duikplank van links naar rechts: Tessa, Roxanne, Sil, Lynn, Alex en Bjorn. Voor de duikplank: Ton en Sepp. (Foto: aangeleverd)