Aangepaste openingstijden Bibliotheek Velsen

Velsen – In juli en augustus is het weer extra lang lenen in de Bibliotheek. Wanneer je de boeken op je pas zet, is de leentermijn vanzelf zes weken, ook als je de boeken verlengt! Sommige materialen zoals Toptitels, films, muziek en andere bijzondere materialen zijn hiervan uitgezonderd en hebben een eigen inlevertermijn.

Tijdens de schoolvakantie van 22 juli t/m 3 september zijn er aangepaste openingstijden voor de Bibliotheek. De avondopenstelling op woensdag in IJmuiden vervalt en beide vestigingen zijn op vrijdag gesloten. De overige dagen is de Bibliotheek in IJmuiden geopend volgens reguliere openingstijden. Echter, de Bibliotheek in Velserbroek gaat in augustus dicht wegens de verbouwing. De boekenbrievenbus blijft in deze periode gewoon open.

Bibliotheek Velserbroek gaat verbouwen

Vanaf 7 augustus gaat Bibliotheek Velserbroek dicht voor de verbouwing van het pand. De Bibliotheek wordt omgetoverd tot een prachtige multifunctionele locatie waar naast boeken lezen, lezen, leren en ontmoeten ook ruimte is voor activiteiten van Stichting Welzijn en een café zal worden bemenst door Buitengewoon. Tegelijkertijd zal het pand ook verduurzaamd worden. De verbouwing zal ongeveer een halfjaar in beslag nemen. Kijk op www.bibliotheekvelsen.nl voor actuele informatie.

Tijdelijke verhuizing naar de Beekvlietschool

Na de zomervakantie gaat de Bibliotheek in Velserbroek open in de tijdelijke locatie, de Beekvliet school aan de Aletta Jacobsstraat. Een flink deel van de collectie, zowel voor kinderen als volwassenen, zal beschikbaar blijven voor leden. Daarnaast zal de Bibliotheek zorgen voor gratis reserveren van boeken die in IJmuiden staan. Een groot deel van de jeugdactiviteiten kan ook doorgang houden. Kortom, de dienstverlening zal zo compleet mogelijk blijven. (Foto: Bos Media Services)