Aandacht voor pesten op De Vuurtoren

Vorige week vrijdag hadden de leerlingen van groep 8 van basisschool De Vuurtoren een fantastische dag.

Juf Debbie had in september een brief geschreven naar ‘Make My Day’, een organisatie die samen met de Stichting Aandacht voor Pesten een vuist wil maken tegen pesten op scholen.

De brief, met daarin een motivatie waarom juist deze leerlingen een MakeMyDay-event verdienden, sprak zó aan dat De Vuurtoren uit meer dan 100 scholen in heel Nederland werd geselecteerd.

Groep 8 kreeg vrijdag de kans om het gedrag ten opzichte van elkaar en anderen eens kritisch te bekijken en wellicht te veranderen. Onder leiding van breakdancer Justen Beer, bekend als winnaar van het televisieprogramma Everybody Dance Now en voormalig NBA-basketballer Henk Pieterse genoten de leerlingen van geweldige en energieke clinics op eigentijdse muziek. Tijdens deze clinics draaide het niet alleen maar om het sportieve en muzikale aspect.

Gedurende de dag werd veel gesproken over  pesten en de gevolgen van pesten. Leerlingen waren open en eerlijk naar elkaar. Er werd veel met elkaar gelachen maar ook gehuild. De dag stond in het teken van respect, eerlijkheid, sportiviteit en samenwerking.

Met zijn 2.11 meter en zijn indrukwekkende verhaal heeft vooral Henk Pieterse heel veel indruk gemaakt op groep 8. Het kan niet anders dan dat hier wijze levenslessen geleerd zijn!

Meer weten? Zie ook www.aandachtvoorpesten.nl.