Kompas en Pleiadenschool schoolkorfbalkampioen

Afgelopen zaterdag werd in Sporthal Zeewijk gestreden om het schoolkorfbalkampioenschap van Velsen.

Na een korte uitleg van de spelregels gingen om 9.15 uur de eerste wedstrijden van start. Er waren drie prijzen te verdienen: kampioen groep 3/4, kampioen groep 5+ en het strafworpenkampioenschap.

De teams gingen gedurende de ochtend steeds beter korfballen. Alle kinderen waren enthousiast en probeerden zoveel mogelijk te scoren. Zij werden volop aangemoedigd door hun ouders op de tribune. Tussen de wedstrijden door mochten de teams ook nog 30 strafworpen nemen. De strafworpenwedstrijd werd gewonnen door Kompas 5.

In de finale van de poule voor de groepen 5+ speelden Kompas-Oost en Klipper 2 om de winst. Halverwege de wedstrijd werd al duidelijk dat Kompas-Oost de sterkere partij was. Uiteindelijk won het Kompas met 4-1 van de Klipper. Daarmee was Kompas-Oost de kampioen in deze poule.

Voor de groepen 3/4 waren er twee poules. Door middel van kruisfinales werd duidelijk wie er in de finale mochten spelen. Pleiadenschool 1 nam het daarin op tegen Kompas 1. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Pleiadenschool, waarmee ook het kampioenschap in deze categorie bekend was.

Met een tevreden gevoel verlieten kinderen en vrijwilligers rond half twee de sporthal.