Velsen schakelt hoofdklasser uit in bekertoernooi

Op een koud maar zonovergoten Sportpark Driehuis, onder toeziend oog van zeker 700 toeschouwers, heeft RKVV Velsen de kwartfinale van de districtsbeker behaald na een 2-1 overwinning op hoofdklasser ADO’20.

ADO’20 zette de elf van Velsen vanaf het beginsignaal direct onder druk en creëerde veel kansen. Zo werd onder meer een schot van Kaya van de lijn gehaald door Gutteling en raakte Klijbroek nog de lat voor de ploeg van Thijs Sluijter.

Het was een wonder dat de mannen uit Heemskerk na de eerste helft het net nog niet hadden gevonden. Een aderlating voor de thuisploeg was het geblesseerd uitvallen van keeper Eijkelenboom na ruim een half uur. Hij brak een vinger bij één van zijn fenomenale reddingen.

Na acht minuten in de tweede helft kwam de RKVV Velsen tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. ADO’20 dacht een vrije trap te krijgen, maar het spel mocht door en Velsen counterde snel met een lange bal en Patrick Castricum schoot binnen, 1-0. Na ruim een uur leek Velsen op 2-0 te komen, maar Castricum miste, na een voorzet door Henk Swier vrij voor het doel een grote kans. De 2-0 kwam er toch.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw Castricum die fraai binnenschoot. Berntzen bracht vijf minuten voor tijd de hoop nog even terug bij ADO’20 door de 2-1 te maken. In de blessuretijd was Keus nog dicht bij de gelijkmaker voor de Heemskerkers, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Van der Lugt.

Onder het genot van erwtensoep, broodjes worst en overige consumpties ging het feest aan de Wolff en Dekenlaan nog lang door. Kloosterboer IJmuiden, BUKO en WESCO hebben de vrije entree en de gehele aankleding van deze beker-derby mogelijk gemaakt.

Voor de kwartfinale wacht de RKVV Velsen een uitwedstrijd tegen de winnaar van DTS tegen Magreb die op 13 maart de degens met elkaar kruisen. (foto: Dennis Gouda)