Dance Valley 2015: weerzien met oude bekenden

Het belangrijkste ingrediënt van Dance Valley kwam dit jaar niet uit de speakers, maar hing de hele dag boven het festivalterrein: de zon. Na een regenachtige jubileumeditie in 2014 was het zaterdag fantastisch festivalweer.

De 21ste editie van het legendarische dancefestival was vooral een weerzien met oude bekenden. Ferry Corsten is niet meer de populaire dj die hij aan het begin van deze eeuw was, maar kreeg van organisator UDC wél een eigen podium (Full On) waarop hij onder meer Marco V uitnodigde, ook al zo’n voormalige Dance Valley-held met minstens vijf optredens op het hoofdpodium op zijn naam.

De bezoekers van het eerste uur hadden zich vooral verheugd op de terugkeer van het HQ Stage. Jarenlang wisten JP, Tom Harding en Yoji Biomehanika onder deze naam een vaste groep liefhebbers aan zich te binden. Wie zaterdagmiddag op de dansvloer om zich heen keek, zag veel bekende gezichten die 20 jaar geleden ook aanwezig waren. JP en Tom Harding draaiden een energieke vinylset met nummers uit de tijd dat deze vorm van housemuziek nog ‘underground’ was.

Fans van deephouse, een muziekstroming die nóg lekkerder klinkt als de zon schijnt, kwam aan hun trekken op het Flow Stage van Franky Rizardo. Ondanks het feit dat tijdens zijn set het geluid bijna een kwartier uitviel, was het hier de hele dag gezellig druk. In de Beatloverz-tent zorgden onder meer Gregor Salto en The Partysquad voor een dampend feestje. Michel de Hey, ook al zo’n dj die meer dan 20 jaar meedraait, zette samen met Benny Rodriquez een monotone, maar uiterst dansbare set neer op het Tech Stage. Dit was ook de plek waar de 83-jarige ‘house-opa’ Johan de Vries zijn inmiddels befaamde danskunsten vertoonde.

Op het hoofdpodium in de zonovergoten Velsen Valley duurde het lang voordat het echt los ging. De eerste die dat voor elkaar kreeg was Blasterjaxx, later gevolgd door Quintino en Fedde le Grand. De eindshow van Showtek, misschien wel het beste optreden van de dag, ging gepaard met een spectaculaire lasershow. Om klokslag elf uur eindigde Dance Valley #21 met vuurwerk dat in heel Velsen te zien was. (foto: Michel van Bergen)