De Zefier en Zoeff! nieuwe schoolnamen

Basisschool De Zandloper en Peuterspeelzaal Humpie Dumpie gaan in de laatste week van het schooljaar verhuizen naar hun nieuwe gebouw in project De Ring.

Lange tijd hebben ze moeten wachten, maar nu gaat het er dan toch eindelijk van komen. Het gloednieuwe gebouw is prachtig geworden en momenteel wordt het hele buitenterrein opnieuw aangelegd. Als straks de oude sporthal gesloopt is, dan komt op die plek er een geweldig Beweegplein. Uiteindelijk zal het totale terrein een compleet andere uitstraling krijgen.

In de gedachte dat door de verhuizing naar het nieuwe pand er een totaal andere wind kan waaien, is in die sfeer ook gezocht naar nieuwe frisse namen. Die zijn gevonden en natuurlijk zijn bijpassende logo’s ontwikkeld. Basisschool De Zefier is de nieuwe naam voor De Zandloper. Zoeff! (nadrukkelijk MET uitroepteken!) is de nieuwe naam voor Peuterspeelzaal Humpie Dumpie. Motto van Zoeff! wordt ‘Spelen met de wind in je rug’. Zefier wordt in de zeevaart ‘gunstige westenwind’ genoemd. Zo dicht bij de kust en met veel havengebonden activiteit is een frisse wind altijd gunstig. De grondgedachte is, dat voor alle kinderen mag gelden, dat ze de wind mee hebben richting de toekomst. De veelkleurige bladeren staan symbool voor de kinderen.

Woensdag is in aanwezigheid van de kinderen, hun ouders en buurtgenoten een groot spandoek onthuld met daarop alle nieuwe logo’s en nieuwe namen. (foto: Karin Dekkers)