Bijzondere ochtend op De Rozenbeek

Velserbroek – Vorige week donderdagmorgen had De Rozenbeek in Velserbroek wel een héél bijzondere ochtend. Marco Bastmeijer van VierKeerWijzer kwam een écht certificaat overhandigen, waardoor zij nu de 41e officiële VierKeerWijzer-school zijn in Nederland.

Dit kan je niet alleen aan het certificaat zien, maar ook aan de prachtige nieuwe borden aan de gevels, die meteen werden onthuld door Marco en Annemarie Trouw, voorzitter College van Bestuur van Atlant Basisonderwijs. 

VierKeerWijzer helpt kinderen en leerkrachten hun talenten te benutten om concrete (kern)doelen te halen binnen een uitdagende leeromgeving. In plaats van werken uit methodeboeken voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur, gaan de kinderen aan de slag met verschillende thema’s gedurende een aantal weken. Hierbij kiezen zij activiteiten die aansluiten bij hun eigen behoeften, het ene kind is graag met zijn handen bezig, terwijl een ander kind liever een toneelstuk bij een thema maakt.

Alle kinderen kregen een mooie VierKeerWijzer-pen van Marco, waarmee ze nóg beter hun aantekeningen bij alle thema’s kunnen maken. 

Als klap op de vuurpijl trakteerden juf Thecla Kemper en juf Lida Fenger de kinderen op een ijsje van het IJspaleis, niet alleen omdat zij na dit schooljaar afscheid nemen van de Rozenbeek, maar ook omdat juf Thecla de dag ervoor 60 jaar was geworden. Wat was ze verrast toen ze die ochtend maar liefst 170 kaarten op de mat vond! (foto: aangeleverd)