Gratis rondje over de nieuwe busbaan

Zondag 2 april start de dienstregeling en wordt de nieuwe busbaan van HOV Velsen in gebruik genomen. Deze nieuwe verbinding is een belangrijke schakel in het HOV-netwerk.

Het R-net biedt reizigers tussen Haarlem en IJmuiden frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. De komende maanden gaat de bestaande lijn 75 gebruik maken van het nieuwe tracé. Na de zomer start de nieuwe R-netlijn 385. Deze vervangt lijn 75.

Om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe buslijn is er zaterdag 1 april een open dag. Deze wordt georganiseerd door de gemeente Velsen en provincie Noord-Holland.

Er is een ochtend- en een middagprogramma. Na reservering kunt u ‘s ochtends een gratis rondrit maken met een van de comfortabele Connexxion-bussen of met een van de gele NZH-museumbussen. Opstappen kan bij Plein 1945 en het Delftplein in Haarlem.

‘s Middags kunnen geïnteresseerden wandelen door de spooronderdoorgang tussen Santpoort-Noord en Driehuis en daar het nieuwe kunstwerk van Roland Schimmel bekijken. Maar ook is er aandacht voor de veranderingen bij de Slaperdijk en Crematorium Westerveld.

Sportievelingen kunnen vrijdag 31 maart meedoen met de 8 kilometer lange Busbaanloop. Zie www.hovvelsen.nl en www.avsuomi.nl.