76ste Pim Mulierloop vol verrassingen

Met meer dan 400 deelnemers was de76ste Run2Day Pim Mulierloop afgelopen zondag weer succesvol.

Ook dit jaar waren de deelnemers verrast door de hardloopwedstrijd langs en door Duin en Kruidberg en Heerenduinen; of door de mooie omgeving, een wild paard als toeschouwer of door een snelle eindtijd.

Zoals gebruikelijk viel het startschot op de baan van atletiekvereniging Suomi. Als eerste startten de jeugdige lopers van de 1,25 km. Pam Sengers uit Santpoort liep iedereen er uit en eindigde als eerste. Gevolgd door Christiaan Barens van AV Suomi als eerste jongen.

Vervolgens startten de deelnemers van de 10 EM (16,1 km), 10 en 5 km in aparte groepen hun wedstrijd. Terwijl de toeschouwers op de baan wachtten op de eerste binnenkomers vermaakte de Funband van Soli de toeschouwers met aanstekelijke dansmuziek. De kinderen speelden op het springkussen en de volwassenen haalden versnaperingen in het clubhuis van AV Suomi, dat bijna gereed is na de verbouwing.

Als eerste van de 5 km arriveerde Michiel Deiman op de voet gevolgd door de jonge Tijn van Beuningen. Junior atlete Jenna Zaagsma van AV Suomi verraste iedereen weer als snelste dame op de 5 km.

Bij de officiële 10km wedstrijdloop kwam John Duinmeijer van AV DEM als eerste over de finish. Bij de vrouwen was Kirsten Jochems in 44.29 de snelste. Ook dit jaar was Joost van Galen de winnaar bij de mannen op de 16,1 km in 59.07. Bij de vrouwen eindigde Miranda Rijswijk uit Driehuis in 1.11.08 als eerste.

In de tussenstand van het RoadRunner Circuit for kids zijn de meisjes Jill Rooyens, Keet Sengers, Kim Kooij en Pam Sengers de leiders. Bij de jongens zijn dit Koen Wilderom, Tigo Kok en Hugo van Oene. De Bosbeekschool is tot nu toe de beste basisschool in dit circuit.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.pimmulierloop.nl.