56 VZV-kampioenen voor het zwemABC

IJmuiden– Terwijl in Hoorn het derde Herenwaterpoloteam van VZV aantrad tegen West-Friesland voor hun kampioenswedstrijd zaten in het zwembad de Heerenduinen op de prachtige lentedag 7 april om 15.00 uur 56 aankomend kampioenen klaar om hun begeerde zwemdiploma voor het zwemABC te behalen.

Er waren snel geteld zo’n 180 personen binnen om deze kanjers te supporten en dat hadden ze nodig.  Deze vele familieleden geven het extra steuntje in de rug voor de afzwemmers. Glunderend een dikke duim naar papa of oma op de tribune en als die beantwoord wordt krijg je vleugels.

De 21 kandidaten voor het A-diploma waren Delysha Wortman, Tygo Quaytaal, Jackie van Ewijk, Nathan de Vroome, Sieb Zwaan, Mahmoud Alkhatib, Dean van der Steen, Mats Peeters, Jack de Winter, Nick Vroom, Kay Schoorstra, Shirley Gravenmaker, Boaz Correia, Bentley Kloosterhuis, Ties Piersma, Hümeyra Car, Guus Duurkoop, Jolee Wilmink, Jochem Riepma, Hazar Alkhatib en Liesje Janse.

De 21 kandidaten voor het B-diploma waren Vajènne Evers, Fleur de Wildt, Vincent Brussee, Jayden Weisz, Sarah Hart, Björn Fijen, Sofie Zwirs, Milan Valk, Demet Kutlu, Ravi Castricum, Axel Oudendijk, Lana Ansing, Elin Vermeer, Jaylinn Tieman, Emi Worms, Chloé Mulder, Shane ‘t Hart Masa Wali, Yahia Shatat, Khadija Shatat en Omr Cheik Ahmad.

De drie laatstgenoemden zijn kinderen van statushouders die omwille van hun al gevorderde leeftijd in een versnelde zwemlesversie zijn opgenomen. Dit behelst dat zij één op één les krijgen in het tussenbad. Deze lessen zijn zowel lichamelijk als geestelijk best wel zwaar omdat er geen tijd gegund wordt om te dralen, de lesgevers pushen deze kinderen tot het uiterste. Wel is het resultaat zeer bemoedigend, ze zijn in oktober 2018 begonnen en hebben nu dus hun B-diploma in de zak. (foto: aangeleverd)