30 augustus: Special Sports Experience

Zondag 30 augustus organiseren Sportservice Noord-Holland en SportSupport in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en de Provincie Noord-Holland een sportieve informatiemarkt voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het evenement vindt plaats op het Pim Mulier Sportpark in Haarlem.

Op deze dag zijn 30 verenigingen en organisaties aanwezig die een rol spelen in het aangepast sporten in Noord-Holland. Op het atletiekterrein van het Pim Mulier Sportpark zijn verschillende sporten te zien en uit te proberen, waaronder aikido, rolstoeldansen, handbal, hardlopen voor mensen met een visuele beperking en rolstoelhockey. Daarnaast zijn er verschillende organisaties aanwezig waaronder Wheels2Sport, een uitleenservice voor handbikes en sportrolstoelen.

Bezoekers van de Special Sports Experience kunnen kennis maken met verschillende bekende en onbekende sporten. Er is informatie te verkrijgen bij verschillende kraampjes, maar bezoekers kunnen zelf ook actief mee doen met verschillende clinics. Het is onder andere mogelijk om deel te nemen aan een handbike-clinic onder leiding van Jetze Plat, zilveren medaillewinnaar op het WK Handbiken.