259ste Kortebaandraverij van Santpoort: 24 paarden aan de start

Bij de 259ste Kortebaandraverij van Santpoort verschijnen donderdag 24 paarden aan de start. De deelnemers lijken aan elkaar gewaagd. De finalisten van vorig jaar, Blue Diamond As en Columbine Lep, zijn er in ieder geval bij.

In de officiële voorbeschouwing op kortebaandraverijen.nl wordt Ronny Brandt van Stal de Groningers als kanshebber getipt. Deze ruin was in drie starts op geen enkele fout te betrappen. En dat kan wel eens goud waard zijn op de lastige klinkers van de Hoofdstraat. Ronny Brandt won in Sassenheim en eindigde als tweede in Hoofddorp. Hij verloor vooralsnog alleen van snelheidsduivels met een starthandicap.

De finalisten van vorig jaar zijn er dit jaar opnieuw bij. Blue Diamond As is zijn voorgift van vijf meter nu kwijt en verkeert niet in blakende vorm. In vijf starts overleefde hij slechts één keer de eerste omloop. Vooral zijn galoppades halverwege zijn zorgwekkend. Ook Columbine Lep presteert nog niet zoals verwacht. Met de vorm van de merrie lijkt echter niets mis. Waar het vorig jaar vaak meezat met de loting, treft ze het nu steevast niet.

De Kortebaandraverij van Santpoort begint donderdag om 13.00 uur. De totalisator gaat om 11.45 uur open. Leden van de Harddraverijvereniging Santpoort ontvangen op vertoon van hun drafpas een gratis programma. Rabobank IJmond is hoofdsponsor van het evenement dat jaarlijks tienduizenden mensen trekt. (foto: Dorpsfeest Santpoort)

Klik hier voor de volledige voorbeschouwing en de deelnemerslijst.