200.000e coronaprik in Kennemerland

Regio – GGD Kennemerland zet deze week de 200.000e coronaprik van deze regio. Het vaccineren verloopt in een hoger tempo door de recent nieuw geopende priklocaties. Alleen al deze week worden ongeveer 30.000 prikken gezet.

GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter), Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (Sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg).

Minder besmettingen

In de week van 13 tot en met 19 mei kwamen in de regio Kennemerland 706 nieuwe besmettingen aan het licht (128 per 100.000 inwoners). Dat zijn er 385 minder dan vorige week. Er werd echter ook minder vaak getest: 9.150 keer werd een test afgelopen, 2.038 keer minder dan de week ervoor (-18%). Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten. Sinds vorige week staat in Haarlem bij de kathedrale basiliek St. Bavo aan het Jos Cuypersplein een mobiele testlocatie waar mensen ook zonder afspraak terecht kunnen voor een test.

Vaccin van Moderna

Deze week startte GGD Kennemerland met het vaccin van Moderna. Moderna en Pfizer zijn geschikt voor dezelfde vaccinatiedoelgroepen. Op locaties waar Moderna wordt gebruikt, krijgt iedereen in principe Moderna voor zo ver dat beschikbaar is. Mochten mensen eerder al gevaccineerd zijn met Pfizer, dan krijgen zij ook als tweede vaccin Pfizer. Mensen jonger dan 18 jaar krijgen geen Moderna. Op korte termijn wordt ook gestart met het vaccin van Janssen. (Foto: Wilfried Pohnke via Pixabay)