1001creaties voor het goede doel

Regio – Wie vorig weekend de rommelmarktroute in Velserbroek of Boer & Markt in Santpoort bezocht, heeft wellicht ook de kraam van 1001creaties gespot. Hier werden allerlei zaken verkocht om geld te kunnen doneren aan Stichting Rasom. Met de opbrengst bekostigt die organisatie leer- en leesboeken voor Oekraïense kinderen die hun thuisland zijn ontvlucht en nu in onze regio verblijven.

Kasten vol stofjes, zakken vol wol; wie kent dat niet? Weggooien is zonde, maar Lia en Tanja zijn er blij mee. Ze maken van deze spullen, aangevuld met nieuwe materialen, producten die ze op markten als deze verkopen. Zo ontstond ook de naam 1001creaties. Elk jaar kiezen de dames een goed doel uit om de opbrengst aan te schenken. In de afgelopen jaren werden onder meer Kledingbank IJmond en OIG-IHD Velsen gesteund. Dit jaar gaat het geld naar Stichting Rasom. Deze organisatie werd twee jaar geleden opgezet door de in Beverwijk woonachtige Anna Roelofs-Ivanchenko.

De geboren Oekraïense woont al jaren in Nederland en kwam vrijwel direct in actie nadat Russische troepen ruim twee jaar geleden Oekraïne binnenvielen. Vanuit Haarlem coördineert ze sindsdien een organisatie die zich aanvankelijk vooral bezighield met het inzamelen van hulpgoederen voor de mensen in de getroffen gebieden. Inmiddels biedt de stichting ook diverse cursussen en activiteiten aan, bedoeld om de Oekraïense vluchtelingen te helpen integreren in Nederlandse samenleving. Meer over Stichting Rasom is op www.rasom.nl te vinden.

Lia en Tanja boekten vorige week zondag een recordomzet: niet eerder hadden ze op één dag zo veel artikelen verkocht. Online bestellen is overigens ook mogelijk. Ga naar https://1001creaties.blogspot.com voor meer informatie. (Foto: Dieuwertje Kuiper)