Zonovergoten viering 30 jaar Kennemer Sociëteit

Vorige week woensdag liep het terras van Bartje Bloemendaal vol met leden en genodigden van de Kennemer Sociëteit voor de viering van het 30-jarig bestaan. Genietend van het mooie weer gaf een groot aantal van de 65 leden acte de présence en hoewel het een vereniging voor heren betreft, waren deze middag ook de echtgenotes welkom.

Voor het officiële gedeelte werd het grote gezelschap uitgenodigd om naar binnen te gaan waar het toch een beetje dringen werd. De aanwezigen werden hier door voorzitter Martin Heere in zijn toespraak van harte welkom geheten, waarbij hij tevens de geschiedenis schetste van de vereniging. Afsluitend werd nog een korte video presentatie getoond waarin eveneens de ontstaansgeschiedenis aan de orde kwam. Op You Tube is deze presentatie nu al te zien, maar binnenkort staat deze ook op de website.

De Kennemer Sociëteit, een geheel zelfstandige vereniging, werd opgericht in 1988 door de heer Anton Blinkhoff. Het doel van de vereniging was, en is nog steeds, een platform te bieden aan heren die een werkzaam leven achter de rug hebben, maar af en toe graag in een ontspannen sfeer willen babbelen. En die daarbij ook openstaan voor het verkrijgen van nieuwe kennis en informatie.

Het ledenbestand is door de jaren heen altijd een afspiegeling geweest van de vele industriële, technische en nautische activiteiten in de regio, maar ook een grote vertegenwoordiging van het midden- en kleinbedrijf. Tweemaal per maand, op woensdagochtend, komen de leden bij elkaar in het gebouw aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid. Hier worden ook lezingen verzorgd door interessante sprekers en twee maal per jaar gaan de leden op excursie naar interessante bedrijven of instellingen.

Belangstellenden kunnen zich per mail aanmelden via kennemersocieteit@gmail.com waarna één van de bestuursleden contact opneemt. (foto’s: Joop Waijenberg)