WVIJ huldigt nieuwe clubkampioenen

IJmuiden – Op 19 mei en 2 juni heeft Zwemvereniging Watervrienden IJmuiden de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Tijdens deze onderlinge competitie kunnen wedstrijdzwemmers ondervinden wie van hen, op de vier verschillende wedstrijdslagen, de snelste van de vereniging is. 

Daarnaast zijn de clubkampioenschappen voor de brevetzwemmers (de kinderen die na hun C-diploma de verschillende wedstrijdslagen en technieken leren) de mogelijkheid om een eerste wedstrijd te zwemmen. Zij streden om medailles op de 50m schoolslag en 50m vrije slag. Onwennig stonden ze aan de start, maar desondanks hebben ze een prima prestatie neergezet. Chris Bakker (school) en Jens Schaap (vrij) haalden goud. Bij de meisjes waren beide medailles voor Sintayehu Sanders. Gelukkig gingen alle deelnemers met één of twee medailles naar huis.

Bij de jongens A/B (8-11 jaar) wist Bart de Waard op de 50m schoolslag dicht bij Sander Mol te blijven, maar hij kwam aan het eind toch nog net te kort. Bij de meisjes in deze leeftijd toonde Julia Leisenheimer karakter. Met een gebroken neus, waardoor ze vanuit het water moest starten, wist ze toch nog brons te halen op de 50 meter school. Haar zusje Felina Leisenheimer won bij de meisjes 14/15 jaar op 100m school. Bij de jongens vanaf 16 wist Rik Hofland het Lars Bottelier knap lastig te maken, maar Lars trok toch aan het langste eind.

De kampioenen van 2015 zijn Sander Mol, Jamie-Lynn Dijkhuizen, Mathijs Mol, Grace Struijs, Sem Clots, Tessa Bakker, Lars Bottelier, Melissa Brussaard, Leo van Overmeeren en Mariska Michel. Wedstrijdcoördinator Johan Mol spreekt van een geslaagde wedstrijd, al vond hij het jammer dat er behoorlijk wat afzeggingen waren. De vereniging maakt zich nu op voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Op 27 juni organiseert WVIJ het evenement IJmuiden Buiten in het buitenbad van zwembad de Heerenduinen.