Wooncomplex Velserhooft bestaat 50 jaar

Aan de Wulverderlaan 65 in Santpoort-Noord is het wooncomplex ‘Velserhooft’ gevestigd.

,,Ruim 50 jaar geleden is in de oprichtingsstatuten vastgelegd dat het doel is om bejaarden en alleenstaanden te huisvesten’’, vertelt Paulien van Bodegraven, secretaris van het bestuur van de Stichting Velserhooft.

Jaap Lübach, voorzitter van het bestuur, vervolgt: ,,De hoogbouw, waarmee in eerste instantie gestart is, bestaat onder andere uit 96 appartementen van circa 50 m2 en diverse ruimten op de begane grond, waarin ook het Inloophuis Kennemerland is gevestigd. Voor gezinnen met kinderen zijn de woningen niet geschikt. Naderhand zijn er aan de stationszijde van het wooncomplex nog 25 laagbouw appartementen gerealiseerd die, gebouwd naar moderne inzichten ruim van opzet zijn.” Steeds heeft van het complex een ruime recreatiezaal deel uitgemaakt waarvan druk gebruik wordt gemaakt. Camerabewaking en een beheerder zorgen voor een beschutte woonomgeving.

,,Belangstellenden voor één van onze appartementen kunnen zich bij onze stichting aanmelden en worden dan op een wachtlijst geplaatst’’, licht Paulien toe. ,,De stichting hanteert geen specifieke toelatingsnorm of indicatie. Iedereen ongeacht achtergrond of geloof is steeds  bij ons welkom. Een (toekomstige) bewoner huurt dus van de stichting zijn of haar appartement, maar wij verlenen geen zorg. Thuiszorg of andere gewenste ondersteuning moet dus door de bewoner zelf geregeld worden.’’

Recentelijk zijn de hoogbouwappartementen zowel van binnen als ook aan de buitenzijde gehopgeknapt, 124 zonnepanelen voorzien in de eigen elektriciteitsbehoefte van een belangrijk deel van de gemeenschappelijke ruimtes. In het laagbouwgedeelte is een mooie recreatiezaal aanwezig die door de week voor allerlei recreatieve activiteiten wordt gebruikt. In het weekend staat deze zaal ter beschikking van de bewoners die er bijvoorbeeld hun verjaardagsfeestje kunnen vieren.

,,De kale huurprijs voor de  appartementen in de hoogbouw bedraagt circa 514 euro en voor de wat nieuwere en grotere appartementen in de nieuwbouw circa 676 euro. Omdat niet alle appartementen precies hetzelfde zijn kan dit bedrag een paar euro verschillen. Een dedrag van maximaal 75 euro komt hier nog bij aan servicekosten.”

Belangstellenden voor één van deze appartementen kunnen zich aanmelden via info@velserhooft.nl, maar bellen kan natuurlijk ook op 023-5376801. (foto: Joop Waijenberg)