Werknemers massaal op de fiets voor donatie aan KNRM

Vrolijke gezichten bij de KNRM in IJmuiden waar directeur Dedan Schmidt een cheque ter waarde van 1.000 euro ontving uit handen van Ton van der Scheer, bestuursvoorzitter van IJmond bereikbaar.

De gift is bij elkaar gefietst door ongeveer 350 deelnemers van het fietsstimuleringsprogramma ‘Goed op weg’. 100.000 kilometer op de teller van de fietsapp betekende 1.000 euro voor de KNRM. Geen probleem, in zes weken tijd was het voor elkaar!

Uit de resultaten van de laatste enquête blijkt dat werknemers het prima vinden om op de fiets naar het werk te komen. Wat uiteraard helpt is wanneer hun werkgever het fietsen ook beloont. ,,Veel fiscale regelingen zijn nu nog toegespitst op woon/werkverkeer met de auto en niet op het stimuleren van de fiets. En dat terwijl een fietsende werknemer niet alleen goedkoper is voor een werkgever, maar bovendien ook bewezen minder vaak ziek is”, zegt Van der Scheer. ,,Daarnaast draagt het bij aan een rustiger spits, dus betere bereikbaarheid en is er winst op het gebied van de luchtkwaliteit. Tijd dat hier verandering in komt.”

Voorlopig zorgt IJmond Bereikbaar samen met de bedrijven in de IJmond graag nog voor het motiverende duwtje in de rug. Bedrijven en hun medewerkers kunnen zich nog steeds aanmelden op de website www.ijmondbereikbaar.nl en profiteren van alle activiteiten uit het programma.

Eind april is de fietsapp van Ring-Ring bij alle IJmond Bereikbaar-fietsers geïntroduceerd. Een app waarmee je spaart, bespaart en wordt uitgedaagd. Inmiddels wordt de app door bijna 400 fietsers gebruikt. Eén van de leuke functies van de app is dat je automatisch meefietst voor een goed doel in de IJmond. Behalve fietsen, hoef je daar verder niets voor te doen. Deze keer was de KNRM de gelukkige. Binnenkort wordt een nieuw goed doel aan een nieuwe uitdaging gekoppeld.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kan de donatie goed gebruiken. ‘We willen het geld gebruiken voor de aanschaf van een reddingspak’, beaamt Dedan Schmidt. ‘Zo’n overlevingspak zorgt ervoor dat een redder niet onderkoeld raakt en goed blijft drijven als hij of zij overboord gaat tijdens een reddingsactie. Levensreddend dus’. De KNRM redt en helpt sinds 1824 mens en dier in nood op zee. Snel, professioneel en kosteloos.

Het ongesubsidieerde reddingswerk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, 365 dagen per jaar en onder alle weersomstandigheden. Landelijk redden de 45 reddingstations met 1.300 vrijwilligers jaarlijks 3.800 mensen uit benarde situaties. In IJmond kun je 24/7 rekenen op de 56 vrijwilligers van KNRM IJmuiden en KNRM Wijk aan Zee. Daarnaast zorgt de Radio Medische Dienst van de KNRM jaarlijks voor ruim 800 medische adviezen aan zeevarenden. (foto: OD IJmond)