Wandelende kerstboom trekt veel bekijks

Op de kerstmarkt in de Hoofdstraat en op de Hagelingerweg kon je zondag weer over de hoofden lopen. Op de 140 kramen was keuze genoeg: mooie kerstartikelen voor in huis of buiten, smakelijke producten voor de feestdagen, maar ook veel lekkers voor onderweg.

De grootste gezelligheid komt altijd van de Santpoorters zelf. Of ze nu ondernemer of bezoeker zijn. Want jong en oud weet zich hier keer op keer opperbest te vermaken. Natuurlijk kreeg de koopwaar alle aandacht, maar ook de lekkere hapjes  en drankjes die werden gepresenteerd gingen als warme broodjes. Sfeervolle kerstmuziek was er ook met een prachtig aangekleed Dickenskoor, een kerstmannenorkest dat door de straat marcheerde en een dj.

Voor de jongsten was er de draaimolen. Zij keken ook met grote ogen naar de levensgrote ijsbeer, de mooie kerstvrouw met haar in groen geklede kersthulp en, een primeur op deze kerstmarkt, de wandelende en goedlachse kerstboom. Echt koud was het niet op de kerstmarkt, dat betekende dus zweten voor de in bont of kersttakken gehulde gangmakers.

Organisatoren Conny Wiegeraad, Cathy Zwanenburg en Nicole Booy mogen weer een succesvolle kerstmarkt op hun conto schrijven. De drie dames organiseren deze kerstmarkt nu al veertien jaar. Winkeliers- en ondernemersvereniging Puur Santpoort mag trots zijn op zulke enthousiaste dames. (foto: Karin Dekkers)