Wandel mee met de Vissenloop op 19 mei

Velsen – KWF Kankerbestrijding, afdeling Velsen, organiseert op zondag 19 mei voor de vijfde keer, een lustrum dus, het wandelevenement Vissenloop in IJmuiden en omstreken. Uitgangspunt van dit inmiddels landelijk bekende evenement is in de eerste plaats geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en in de tweede plaats om de gemeente Velsen en omgeving onder de aandacht te brengen. Vorig jaar mocht men bijna 2.000 wandelaars verwelkomen waardoor de organisatie, uit inschrijfgelden en sponsoring, een bedrag van ruim 48.000 euro kon overmaken aan KWF Kankerbestrijding voor verder onderzoek naar deze ernstige ziekte.

Wandelaars kunnen zich inschrijven voor diverse afstanden: 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer.

Onderweg zijn er optredens van diverse shanty koren, delen de stempelkosten versnaperingen uit en bij de finish worden de wandelaars verwelkomd met een medaille, gebakken vis en optredens van de geweldige band Full Count. 

Om het milieu zo veel mogelijk te sparen worden er geen plastic flesjes met water meer uitgedeeld, maar ontvangen de deelnemers navulbare waterzakjes, ter beschikking gesteld door PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland. PWN installeert onder meer waterwanden met kraanwater op het start- en finishterrein, maar ook onderweg kunnen deze waterzakjes natuurlijk worden bijgevuld. 

Ook plastic koffiebekertjes zijn in de ban gedaan want Rabobank IJmond heeft kartonnen koffiebekers beschikbaar gesteld.

Wandelliefhebbers, bedrijventeams, scholen en sportverenigingen: schrijf u nu in voor deelname!

Op de website www.vissenloopijmuiden.nl is het inschrijfformulier te vinden met de mogelijkheid om  als deelnemer(s) of bedrijventeam aan te melden, maar ook op dag zelf kan men zich nog bij het startloket inschrijven. Veel meer informatie over dit wandelevenement is op deze website te vinden. De organisatie hoopt natuurlijk, mede gezien het feit dat dit jaar het eerste lustrum gevierd wordt, op een record aantal deelnemers.

Mede dankzij uw deelname kan de organisatie dan hopelijk een recordopbrengst overmaken, ter ondersteuning van onderzoek naar kankerbestrijding. (foto: aangeleverd)