Volle Naaldkerk bij Santpoortse Passion

,,Vrienden en vriendinnen, normaal is het hier alleen zo druk met kerstmis!’’ Op voor hem kenmerkende wijze verzorgde voorganger Fons Captijn de inleiding van de Santpoortse versie van The Passion, de eigentijdse muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers.

Het publiek was op Goede Vrijdag massaal afgekomen op het bijzondere evenement in de Rooms-Katholieke Naaldkerk in Santpoort-Noord. Initiatiefnemer was dirigent Titia Mijnen, die voor deze gelegenheid het Naaldkoor liet samenwerken met haar andere koor Sound of Live uit Uitgeest.

Net als bij de nationale Passion had de dirigente gekozen voor een aantal bekende Nederlandse popliedjes met toepasselijke teksten. Dit leverde een interessante en geslaagde mix met nummers van uiteenlopende artiesten als Nick en Simon (Pak maar m’n hand en Kijk omhoog), Ramses Shaffy (Zing, vecht, huil, bid), Claudia de Breij (Mag ik dan bij jou), Van Dik Hout (Stil in mij) en André Hazes (Geef mij je angst). Daarnaast zong het gecombineerde koor ook een paar liederen van ‘kerkcomponist’ Huub Oosterhuis, de vader van Trijntje en Tjeerd.

De liedjes, sfeervol en harmonieus gezongen door de koorleden en een aantal solisten, werden afgewisseld met gesproken teksten. Samen vertelden zij het verdrietige verhaal van Goede Vrijdag, de kruisiging van Jezus. Twee dagen later volgt dan het feest van Pasen, waarop de christenen vieren dat Jezus verrezen is. (Gertjan Huijbens)