Voedselbank Velsen houdt vol!

Velsen – Ondanks steeds strengere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gaat Voedselbank Velsen door met het wekelijks uitdelen van voedselpakketten. Nog steeds kan zij elke week goed gevulde voedselpakketten uitdelen. 

En dat alles is te danken aan onze vaste leveranciers zoals Seafood & Parlevliet, Goemans versbakkerij, banketbakker Schmidt, echte bakker Kijzers, slager Schaaper en de lokale Aldi en Albert Heijn die nog steeds hun producten blijven doneren. Verder dankzij steun van Voedselbank Haarlem en Voedselbank Haarlemmermeer en de stichting Manna, die verse groente levert.

Ook voedseldonaties en geldgiften van particulieren. De giften komen goed van pas als er vers voedsel nodig is. En gelukkig is er nog steeds de aandacht voor jarige kinderen door de Stichting Jarige Job.

Maar het allerbelangrijkste is de grote betrokkenheid en inzet van de vrijwilligers bij het ophalen en het wekelijks vullen en uitdelen van de voedselpakketten en het belang dat zij niet ziek worden. Daarom is besloten om de vrijwilligers van de risicogroep 70+ niet meer in te zetten en zijn bij het uitdelen van de pakketten de maatregelen aangescherpt. Niet alleen zijn de vrijwilligers geïnformeerd over hoe om te gaan met de aangescherpte maatregelen maar ook de klanten hebben daarover een brief ontvangen. Als iedereen zich daaraan houdt dan alleen kan Voedselbank Velsen doorgaan met de wekelijkse voedseluitgifte.

U kunt de voedselbank daarbij helpen met voedseldonaties en vooral giften zijn van harte welkom. Hoe u de organisatie kunt steunen? Kijk op de site www.voedselbankvelsen.nl onder de kop ‘steun ons!’. (Foto: aangeleverd)