Vijf dagen Zomerfestival op de Kennemerlaan

Na de succesvolle start in de zomer van 2013 organiseren Stichting Harddraverij IJmuiden en Zakencentrum Kennemerlaan van woensdag 15 juli tot en met zondag 19 juli voor de derde keer het Zomerfestival De Kennemerlaan Leeft!

De rode draad is om door samenwerking sterker en krachtiger te worden en met elkaar een week neer te zetten vol sport, leuke activiteiten, goede muziek en lekker eten. Dit zijn de ingrediënten die mensen in het gewone leven verbindt en wat zorgt voor maatschappelijke verbondenheid, maar ook voor betrokkenheid. Dat hier behoefte aan is, is de afgelopen twee jaar gebleken. Dat maakt het Zomerfestival De Kennemerlaan Leeft! ook uniek.

De opzet van het Zomerfestival zal dit jaar wel anders zijn dan de voorgaande edities. Om te kunnen groeien, de kwaliteit naar een hoger plan te kunnen tillen en om de bezoekers te blijven verrassen zal er dit jaar nog maar één groot podium op het Kennemerplein komen te staan met daar omheen de verschillende activiteiten.

Trots zijn de vrijwilligers op de activiteiten van dit jaar. De organisatie heeft de afgelopen zeven maanden hard gewerkt om een origineel programma neer te zetten met leuke vertrouwde activiteiten, nieuwe activiteiten, gevarieerde live-muziek met als resultaat heel veel gezelligheid voor, door en met elkaar. Het is zelfs gelukt om na 29 jaar weer een wielerronde naar IJmuiden te krijgen!

Maar ook de beste Kortebaan van Nederland (2013) op donderdag met dit jaar een maximaal deelnemersveld, het Telstar Zand Voetvolley Toernooi, een beachvolleybaltoernooi, een jaarmarkt van meer dan één kilometer lengte met meer dan tweehonderd kramen en oude ambachten, een familiekermis en als spectaculaire afsluiting een culinaire markt vol verrassingen, rollende keukens, foodtrucks en veel live-muziek.

Dit Zomerfestival is een evenement dat de saamhorigheid en het beste van IJmuiden verenigt voor bezoekers uit Velsen en de weide omtrek! Zie ook  www.dekennemerlaanleeft.nl en De Kennemerlaan Leeft!-special in de krant van 10 juli 2015. (foto: Machiel Kraaij)