tapijtreiniger

Vier tips voor een vloerkleed reinigen met een tapijtreiniger

PARTNERBIJDRAGE

Wil je zelf een vloerkleed reinigen? Een van de populairste oplossingen is om hiervoor een tapijtreiniger in te huren. Met deze apparatuur verwijder je vuiligheid en bacteriën uit het vloerkleed. Heb je nog nooit een vloerkleed schoongemaakt of zoek je als ervaren klusser nog wat extra advies? Met deze vier tips geniet je binnen een handomdraai van een schoon vloerkleed.

Tip 1: Maak gebruik van weinig reinigingsmiddel

Zodra je met de tapijtreiniger aan de slag gaat, is het belangrijk om weinig reinigingsmiddel toe te passen. Professionele reinigingsbedrijven als Cinco cleaning raden zelfs aan om maar de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor het vloerkleed reinigen te gebruiken. Het reinigingsmiddel laat zich namelijk lastig verwijderen uit een tapijt, zeker bij een grote hoeveelheid van de stof. De meeste vuiligheid laat zich bovendien al eenvoudigweg verwijderen met (warm) water. Heb je te weinig reinigingsmiddel gebruikt? Dan kun je de reiniging van het vloerkleed simpelweg opnieuw uitvoeren.

Tip 2: Maak het vloerkleed niet te nat

Ieder mens kan een vloerkleed bevochtigen, zelfs met een tuinslang. Hoe haal je echter al dit vocht er weer uit? Gebruik daarom regelmatig de waterzuiger bij het reinigen van een vloerkleed. De waterzuiger zorgt er niet alleen voor dat er minder water hoeft te verdampen. Ook haal je met het water vuiligheid uit het tapijt, waardoor het schoner wordt.

Tip 3: Onderschat het project niet

Professionele schoonmaakbedrijven maken gebruik van krachtige en grote machines, waardoor zij binnen een uur klaar zijn met het reinigen van een vloerkleed. Als je zelf een kleine tapijtreiniger huurt, ben je relatief lang bezig met de schoonmaak. Is de omvang van het project te groot? Dan is het verstandig om een ervaren reinigingsbedrijf in te schakelen.

Tip 4: Onderzoek het materiaal van het vloerkleed

Niet iedere tapijtsoort is bestand tegen water. Zo kunnen vloerkleden die gemaakt zijn van natuurlijke vezels als linnen, wol of katoen opeens een bruine tint krijgen. Ook komt het voor dat de kleuren gaan doorlopen of het materiaal krimpt. Beschik je over een kostbaar vloerkleed, of twijfel je over de materiaalsoort? Huur dan meteen een professional in om het tapijt te laten reinigen.

Een professional inhuren of zelf een vloerkleed reinigen?

Zelf een vloerkleed reinigen met een tapijtreiniger scheelt uiteraard in de kosten, maar is geen alternatief voor een professionele reiniging. De kleine machines zorgen voor een tijdelijke opfrisbeurt, maar hebben niet de kracht om een diepe en grondige reiniging uit te voeren. Laat je vloerkleed dan ook geregeld door een ervaren specialist schoonmaken om langdurig van een schoon en fris tapijt te genieten.