Vier miljoen euro noodhulp voor Kenter Jeugdhulp

Regio – Kenter Jeugdhulp krijgt vier miljoen euro aan noodhulp voor 2024 en 2025. Daartoe hebben de gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland besloten om de continuïteit van de jeugdzorg niet in gevaar te brengen. Kenter is een zogenoemde systeemaanbieder van jeugdhulp, dat zijn grotere organisaties die een breed scala aan expertise en 24/7 (crisis)hulp in huis hebben. Ze vormen daarmee de spil in het netwerk van jeugdhulp.

De organisatie verkeert al zo’n vijf jaar in financiële moeilijkheden, inmiddels is de situatie als zorgelijk aangemerkt. Hoeveel de gemeente Velsen precies zal moeten bijdragen aan de noodhulp, moet nog nader worden bepaald. Mogelijk gaat het om een bedrag van 415.000 euro voor 2024 en 518.000 euro voor 2025 plus zogenoemde frictiekosten van 179.000 die waarschijnlijk met de financiering kan worden verrekend.

Nieuwe bestuurder

Deze week maakte Kenter Jeugdhulp bekend dat Yildiz van den Akker (1973) per 1 september aantreedt als bestuurder van de organisatie. Ze volgt daarmee tijdelijk bestuurder Gert Cazemier op. ,,Van den Akker zal de dagelijkse leiding van Kenter Jeugdhulp op zich nemen en verder bouwen aan de ontwikkeling van Kenter naar een toekomstbestendige organisatie’’, zo laat men weten.

Yildiz van den Akker. (Foto: Kenter Jeugdhulp)

Sinds 2020 is ze directeur van de divisie maatschappelijk en specialistisch bij GGZ Noord-Holland-Noord, daarvoor was ze onder meer directeur bedrijfsvoering bij de Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW) en financieel directeur bij ECN/NRG. Bij Kenter Jeugdhulp werken 450 mensen. De organisatie werkt vanuit vijf locaties in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer, Amstelland en IJmond. (Foto boven: Bos Media Services)