Vier dagen culinair wijntheater bij Villa Westend

Vier dagen strand, wijn, muziek op vinyl en eten van meesterchefs. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei vindt bij Villa Westend de eerste editie plaats van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend spektakel dat nog nooit eerder in deze vorm is georganiseerd. Tal van bekende (horeca)ondernemers uit de regio leveren een bijdrage aan dit bijzondere evenement. De toegang is gratis.

Het strand van Villa Westend, gelegen aan de Westbroekplas in Velserbroek, wordt in het Hemelvaartsweekeinde omgetoverd tot culinaire oase met tenten en terrassen waar dagelijks vanaf 12.00 uur presentaties en workshops worden gegeven. De Haarlemse vinoloog Barbara Verbeek, initiatiefneemster van het Wijntheater, presenteert voor het eerst haar glazenlijn die zij samen met Royal Leerdam heeft ontwikkeld.

In het Wijntheater worden lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal per fles en per glas verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. De medewerkers dragen burlesque kleding en de dj draait muziek op vinyl uit de jaren ’70 en ‘80.

Tijdens Villa’s Culinair Wijntheater leveren tal van bekende (horeca)ondernemers uit de regio een bijdrage. De koks van Brasserie DenK in Santpoort-Noord, die onder leiding staan van sterrenchef Alain Alders, bereiden flammkuchen en hippe hamburgers. Villa Westend serveert kreeft van de barbecue en huisgemaakte witte chocoladetaart. De voormalige kok van Hotel Okura, nu werkzaam voor Hokkai Kitchen in IJmuiden, laat zien hoe je kakelversie sushi klaarmaakt.

In de rookkasten van Fix Fisch uit Rijnsburg wordt op ambachtelijke wijze zalm, makreel en paling gerookt. Pasta Casa (Santpoort-Noord) strijkt op het strand neer met een uitgebreid assortiment antipasti, rissotto en bijzondere kazen. Vanuit de retro foodcaravan van Hete Bliksem worden voor een paar euro complete maaltijden verkocht.

In één van de tenten opent meesterkok Michel Lambermon uit Haarlem zijn beroemde Kooktheater, waarin dagelijks plaats is voor maximaal twintig fijnproevers. Tijdens een avondvullend programma krijgen de gasten zeven gerechten met bijpassende wijnen voorgeschoteld.

De eerste dag van Villa’s Culinair Wijntheater, Hemelvaartsdag, staat in het teken van oesters. Bezoekers kunnen dan voor slechts 1 euro genieten van deze schelpdieren. Om 16.30 uur vindt op het strand de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken 2015. Vrijdag 15 mei draagt de titel ‘Vraatzucht’, zaterdag 16 mei is het ‘Kokke-rellen’ en zondag 17 mei komen liefhebbers van ‘Sjampoepel’ aan hun trekken.