IJmuiden – Bij viswinkel Molenaar, beter bekend als De Volendammer, werken Corina, Floris, Henk en Kyle al jaren aan een mooie traditie. Voor de feestdagen maken zij altijd de mooiste visschotels op, zowel voor de kerstdagen als voor de viering van oud en nieuw. Deze visschotels maken zij iedere dag (dus ook op beide kerstdagen!) vers op, zodat de kwaliteit altijd hoog is. Ook de haringschotels worden op de dag zelf vers gesneden door haringtopper Kyle.
Zowel op eerste als tweede kerstdag begint het werk al rond 02.00 uur (!) ’s nachts met het opmaken van de schalen. Beide kerstdagen kunnen de klanten tot 12.00 uur terecht om de bestellingen op te halen, op kerstavond (24 december) kan dit tot 17.00 uur. Floris en Corina zijn inmiddels heel ervaren en vooral creatief in het creëren van de mooiste schotels. De schalen beleggen zij met heerlijke, in eigen huis gemaakte salades, zoals de beroemde tonijnsalade en zalmsalade.
De visschotels worden ook belegd met Hollandse garnalen, makreel, paling, zalm, forel etc. Je zet zo’n visschotel zo op tafel. Als je er dan zelf nog wat stokbrood of toastjes bij serveert, is het vervolgens een kwestie van gezellig en lekker genieten. Henk maakt mooie gourmetschotels, ook altijd een topper tijdens de kerstdagen. Op de gourmetschotels komen onder andere kabeljauw, gamba’s, coquilles, zwaardvis, tonijn, zalm en zeewolf te liggen. Simpel genieten met vrienden en familie dankzij de sublieme kwaliteit visschotels van De Volendammer.
Viswinkel Molenaar, 0255 511620, Cepheusstraat 29. Bestel makkelijk online op www.devolendammer.nl.
Foto: Bij De Volendammer, werken Corina, Floris, Henk en Kyle al jaren aan een mooie traditie. Foto: aangeleverd

