Verlichting flatgebouw Zeewijkplein op halve kracht

IJmuiden – De verlichting op de galerijen van het flatgebouw aan het Zeewijkplein werkt sinds enige tijd op halve kracht. Bewoners wijzen erop dat dit in de avond een gevaarlijke situatie oplevert. ,,Ik kan niet eens het sleutelgat vinden’’, merkt Lies Holshuijsen op. Al een paar weken zijn sommige lampen uit, terwijl andere lampen wel gewoon branden. Is het een storing? Een energiebesparende maatregel? De bewoners tasten – letterlijk – in het duister over de achtergronden van deze verandering. Ze namen contact op met Woningbedrijf Velsen, maar de klacht werd nog niet verholpen.

De randen van de luiken naar de kruipruimtes komen hier en daar omhoog, hetgeen volgens de bewoners gevaarlijke situaties oplevert. Foto: Bos Media Services)

Piet Dekker, vrijwilliger in het seniorencentrum op de begane grond: ,,Ik heb namens de bewoners gebeld met Woningbedrijf Velsen, maar ik werd naar netbeheerder Liander verwezen. Daar verwezen ze mij weer terug naar Woningbedrijf Velsen.’’ Volgens Holshuijsen schort er nog meer aan de galerijen: ,,De luiken in de vloer steken soms iets te ver omhoog. Dan ontstaat er een richel, waar je over kunt struikelen. Laatst is er al iemand gevallen en heeft een been opengehaald.’’ Uiteindelijk kregen de bewoners overigens wel een verklaring: men zou wachten op onderdelen die moeilijk leverbaar zijn. Ook wij deden per e-mail navraag bij Woningbedrijf Velsen, maar een reactie bleef uit.