Velsen vanaf zondag aangesloten op Randstadnet

Vaker, sneller en comfortabeler busvervoer. Dat belooft Connexxion na de invoering van de nieuwe dienstregeling op zondag 3 september. Velsen wordt dan officieel aangesloten op Randstadnet.

Iedereen die met het openbaar vervoer reist wil niet lang hoeven wachten, de zekerheid hebben op tijd te komen en een goede aansluiting hebben op ander openbaar vervoer. Dat is precies waar R-net voor staat. Daarnaast neemt Connexxion een aantal nieuwe bussen in gebruik die zorgen voor extra comfort.

In Velsen gaan twee nieuwe R-netlijnen rijden: lijn 385 en lijn 382. Lijn 385 is een hoogwaardige verbinding tussen IJmuiden aan Zee en Haarlem Station die doordeweeks overdag tenminste 6 keer per uur en in de spits wel 8 tot 10 keer per uur rijdt. Deze bus maakt overdag gebruik van de nieuwe HOV-busbaan en vervangt lijn 75. Op de route komen enkele haltes te vervallen, zoals op de Scheldestraat in IJmuiden.

Lijn 382 is een rechtstreekse verbinding tussen IJmuiden aan Zee en Amsterdam Sloterdijk die in de spits extra vaak rijdt. Connexxion zet hiervoor nieuwe bussen in met comfortabele stoelen en extra veel beenruimte.

Inwoners van de IJmond kunnen een speciaal kaartje aanvragen waarmee zij op zondag 10 september gratis met de bus mogen reizen. Dit kan via www.connexxion.nl/hij. (foto: Connexxion)