Missing image

Valentijnsconcert vol liefde en Jiddische liederen in ‘t Mosterdzaadje

Santpoort – Op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari om 20.00 uur brengen de violiste Saskia Otto  en de pianiste Kanako Inoue een ‘Ode aan muziek en liefde’. Hun programma zit vol liefde en romantiek. Schubert (Sonatine in D groot), Brahms (Vioolsonate no. 2), Beethoven (Vioolsonate no.4 ) en tot slot Schubert (An die Musik). Muziek die raakt!

Ondanks hun drukke banen in de orkestwereld en aan het Conservatorium, blijven ze ruimte maken voor hun passie: de kamermuziek. En met dit romantische programma kunnen ze hun hartstocht ruim kwijt. 

Saskia Otto is tweede plaatsvervangend concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook is ze gast aanvoerder bij Londen Symphony Orchestra. 

Kanako Inoue (Japan) studeerde in Tokio, Utrecht en Amsterdam. Sinds 2010 is Kanako de officiële begeleider bij het Peter de Grote Festival in Groningen en is zij pianiste van de dansopleiding bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Jiddische liederen en Chassidische verhalen

Op zondag 16 februari om 15.00 uur gaat Shura Lipovsky in ‘t Mosterdzaadje een optreden verzorgen met traditionele en nieuwe Jiddische liederen en vertelt zij Chassidische verhalen. De begeleidende musici, de violist Bert Vos en de pianist Paul Prenen, vertolken met hun virtuoze spel de sfeervolle glans van het Jiddische lied en de klezmer muziek.

In dit programma met verhalen uit de mystieke joodse traditie, staat de zoektocht van de mens, met zijn vragen naar zingeving en compassie anno 2020, centraal.

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf internationale erkenning als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Zij trad op in concertzalen van Amsterdams Concertgebouw tot en met Carnegie Hall in New York. Daar ontving zij in 2017 de ACDY prijs voor haar zelf geschreven Jiddische liederen.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk. Zie ook: www.mosterdzaadje.nl. (Foto violiste Saskia Otto: aangeleverd, foto Shura Lipovsky: M. Borzykowski)