TVIJ Trampoline succesvol in Barmstedt

Velserbroek – Trampolinevereniging TVIJ heeft onlangs voor het eerst deelgenomen aan de jaarlijkse Barmstadt Cup. Dit is een laagdrempelig internationaal toernooi waar zowel beginnende wedstrijdspringers als internationale toppers hun trampoline-oefeningen kunnen showen. Dertien sporters in de leeftijd van 9 tot 25 jaar reisden, samen met coach Milco Riepema, assistent-coach Faith van den Brande, jurylid Babette van Wetering en aantal ouders af naar Nord-Duitsland.

Het is lang geleden dat TVIJ met zo’n grote delegatie deelnam aan een dergelijk toernooi. Voor veel van de sporters was het de eerste internationale wedstrijd in hun leven en ondanks dat de trainer er maar op bleef hameren dat het vooral leuk moest zijn, waren de zenuwen voor sommigen moeilijk te onderdrukken. Chiara Kinket, Mara Jongejan en Luca Kinket maakten hierdoor ook één of meerdere foutjes, maar dat weerhield hen er niet van de andere teamgenoten flink aan te moedigen en te ondersteunen. Dewi Soddemann voelde zich helaas niet helemaal fit, wat een voor haar teleurstellend resultaat opleverde.

Noëlle Kuipers, Lisanne Hak en Tristan Bonninga waren ook behoorlijk nerveus, maar wisten hun twee nieuwe oefeningen echter wel tot een goed einde te brengen. Naut Miedema en Jeroen Vollaard sprongen nog weer ietsje beter en mochten, beide in een andere leeftijdsklasse, door naar de finale. In deze finale deden zij er nog een schepje bovenop, wat hen allebei uiteindelijk een welverdiende tweede plek opleverde. ,,Dit is de eerste bokaal in mijn leven” zei Naut met een stralend gezicht nadat hij de uitslag op het scherm had gezien.

In de topsportklasse maakten Lieke van Vierzen, Joy van Keijzerswaard en Romana Schuring hun opwachting. Voor Lieke was het wat zuur, zij miste een verplicht onderdeel in haar eerste oefening, waardoor ze al bij voorbaat op achterstand stond. Haar tweede oefening met daarin drie keer een dubbele salto ging haar gelukkig prima af. Joy had een hele goede voorronde en ging hierdoor als tweede door naar de finale. In de finale werd ze, toen ze heel dicht bij de rand van de trampoline terecht kwam, wat onzeker en paste haar oefening aan. Ze pakte weliswaar de draad weer heel goed op, maar verloor te veel punten en eindigde als zevende. Romana deed wat er van haar verwacht werd en haalde de finale.

In de finale werd het in de gehele sporthal muisstil in afwachting van haar oefening. En dat bleek terecht: voor het eerst in haar trampolinecarrière begon zij haar oefening met een ‘triffis gehoekt’, een drievoudige salto voorover in de gehoekte houding met een halve schroef in de laatste salto. Het hardste applaus en de hoogste score van de dag waren voor haar, een supermooie generale repetitie voor de World Cup in Azerbeidzjaan volgende week. De laatste avond was er in het klaslokaal waar TVIJ overnachtte vanzelfsprekend een feestje tot in de late uurtjes als afsluiting voor dit leuke weekend. (Foto: Aangeleverd)