Trainen voor survivalrun bij AV Suomi

Santpoort – Ze schieten als paddenstoelen uit de lucht. Waar een paar jaar geleden nog niemand had gehoord van de survivalrun, kun je nu vrijwel ieder weekeinde wel ergens terecht voor een wedstrijd à la Mudmasters. Een hardloopparcours met stukken door de modder, klimmen en klauteren. Een fysieke uitdaging die training vergt. Dat trainen kan sinds kort in teamverband bij atletiekvereniging Suomi in Santpoort.

Onlangs startte bij AV Suomi naast de standaard hardlooptrainingen een groep gericht op het trainen voor survivalruns. Op dinsdag- en donderdagavond train je naast kracht en uithoudingsvermogen ook op techniek en souplesse waarmee de hindernissen genomen moeten worden. Ook train je looptechnieken voor onverharde ondergrond die je tijdens een run veel tegenkomt. Om een survivalrun met plezier en zonder blessures te lopen, is het belangrijk dat je goed getraind bent. Techniek en souplesse zijn nodig om met gemak over netten, touwen, pakladders en andere hindernissen te komen. Op de baan van AV Suomi train je in een survivalcircuit. Dit is uniek in de omgeving. Daarnaast werk je aan je conditie en uithoudingsvermogen door deze circuittraining te combineren met hardlopen op de atletiekbaan.

De survivalruntrainingen worden het gehele jaar door gegeven, zodat je voorbereid bent op alle weersomstandigheden. Naast hardlopen en hindernissen speelt ook de strijd tegen de elementen een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun, want een survivalrun gaat altijd door, welk seizoen het ook is. Voor wie interesse heeft is het mogelijk een proeftraining te volgen. De trainingen vinden plaats op dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur en op donderdag van 20.00 tot 21.00 uur. Je kunt in totaal twee keer gratis mee trainen. Meer informatie is op www.avsuomi.nl te vinden. (Foto: aangeleverd)