Tragikomedie Augustus; Oklahoma in Kraaktheater

Driehuis – Veeking Theaterproducties brengt 22 en 23 maart de tragikomedie Augustus; Oklahoma in het Kraaktheater in Driehuis.

In Augustus; Oklahoma (Maart; Ergens aan de kust) maakt de toeschouwer kennis met drie generaties van de familie Van Westen. Een op het eerste gezicht succesvolle amicale familie, maar schijn bedriegt. Wegens de vermissing van vader Berend keren de drie dochters Van Westen met hun partners terug naar hun ouderlijk huis in Driehuis. De spanning is direct te snijden door de spijkerharde commentaren van hun manipulatieve moeder en de aanwezigheid van tante Mathilda en haar man. 

Wanneer de volledige familie Van Westen na de begrafenis aan tafel zit, lopen de spanningen steeds hoger op. De terminaal zieke en pillen slikkende Fiona ontziet geen enkel familielid in haar tirades. Geen jeugdtrauma blijft onberoerd en geen geheim is meer veilig. Dit terwijl het tussen de dochters, hun partners en kinderen ook niet altijd botert. 

Augustus; Oklahoma is een gitzwarte tragikomedie van de bovenste plank. Spel: Joyce van Gelder, Heleen de Haan, Wilma Vonk, Gerard van Gelder, Marian Dijkman, Mieke Koers, Marco Mekenkamp, Lois Sweijen, Anke Huisman, Freek Bakker en Bob Groos. Regie: Jerry Veenendaal. Locatie: Nicolaas Beetslaan 5 in Driehuis.

Voor meer informatie ga naar www.veeking.nl. (foto: Han Bak)