Houtenkerstboom.com

Tips voor een originele kerstboom

PARTNERBIJDRAGE

In IJmuiden komt ieder jaar weer een grote dennenboom op het Plein 1945 te staan. Daarom is de kerstboom voor veel inwoners hét symbool voor de feestdagen in december. Als je langs de woonwijken van IJmuiden en andere buurtgemeenten zoals Velsen-Zuid, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid en Driehuis loopt en naar binnen gluurt, heeft bijna iedereen dan ook een kerstboom in de woonkamer staan. De meesten hebben een traditionele “echte” kerstboom, maar de laatste jaren is de alternatieve kunstkerstboom ook steeds populairder aan het worden. Deze alternatieve boom brengt minstens net zoveel gezelligheid in huis, maar maakt de sfeer gewoon net iets bijzonderder!

Altijd een exemplaar die bij jouw interieur past

Wil je een beetje met de tijd mee gaan, dan is kiezen voor een originele kerstboom dus een slim idee om je interieur tijdens de feestdagen van een moderne twist te voorzien. Een houten kerstboom kun je eigenlijk als een kunstwerk zien, want vanwege het bijzondere design vormt het een stralende eyecatcher in jouw woonkamer. Bij HoutenKerstboom.com kies je uit twee soorten: de Spira en de Yelka. Beide worden geleverd in een compacte opbergdoos en zijn binnen enkele minuten in elkaar te zetten.

Spira: spiraalvormige kerstboom van hout

De naam Spira verklapt de vorm al een beetje: het gaat hier om een spiraalvormige houten kerstboom. Deze komt in diverse groottes, van klein tot groot. Om je een idee te geven: het kleinste formaat Spira is ongeveer 40 centimeter hoog en past bijvoorbeeld op een bijzettafel of een dressoir. De grotere Spira heeft het formaat van een reguliere kerstboom en kun je dus op de grond zetten met cadeau’s eromheen. De elegante spiraalvorm staat prachtig in vrijwel ieder interieur!

Yelka: kerstboom met beweegbare latjes

De Yelka is ook een houten kerstboom, bestaande uit individuele latjes die je kunt bewegen. Je kunt dus zelf de vorm bepalen door aan de latjes draaien. Dankzij dit design kun je de Yelka ook als een 2D kerstboom neerzetten door alle latjes dezelfde kant op te laten staan. Perfect dus als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt, maar toch een mooie kerstboom in de kamer wilt hebben. Je zet de Yelka in 2D dan bijvoorbeeld gewoon tegen de muur aan. Net als de Spira komt de Yelka ook in een aantal formaten, dus hij past sowieso in iedere kamer. Daarnaast wordt de Yelka gemaakt uit verschillende soorten hout zoals walnotenhout, esdoornhout en eikenhout. Walnotenhout heeft een donkerbruine kleur, terwijl esdoornhout veel lichter is. Esdoornhout zit er een beetje tussenin qua kleur. Afhankelijk van de kleuren in jouw interieur kun je dus altijd een geschikte houten kerstboom uitkiezen!

Het optuigen: mix en match jouw eigen stijl!

Een houten kerstboom kun je gewoon versieren zoals je dat gewend bent, net als bij een “echte” kerstboom. Ga dus bijvoorbeeld voor kerstverlichting in een witte kleur of doe lekker gek met verschillende kleuren. Bij de Spira wikkel je de bedrading om het spiraal heen en bij de Yelka kun je de lampjes om de latjes draperen. Met deze lampjes aan in het donker zie je het onmiskenbare silhouet van een kerstboom. Steek er een paar kaarsjes bij aan om de avond nóg gezelliger te maken!

Verder zijn kerstballen natuurlijk ook onmisbaar als je een kerstboom gaat versieren. Voor een speels effect kies je voor kerstballen in verschillende groottes en kleuren, maar het is natuurlijk ook goed als je het bij de klassieke kerstkleuren rood en groen houdt. Naast kerstballen kun je ook andere hangers in de houten kerstboom ophangen. Zo zijn er bij HoutenKerstboom.com ook diverse leuke hangers in kerstthema te koop, bijvoorbeeld in de vorm van een ster, sneeuwvlokje, slee, rendier of zuurstokje. Haal gerust alles uit de kast om een houten kerstboom op te tuigen, want het design van de Spira en Yelka zijn het perfecte canvas om helemaal los te gaan met kerstversieringen. Een originele kerstboom maak je dus extra bijzonder door de versieringen te mixen en matchen tot één uniek geheel!

Ga voor duurzaamheid en kies voor een alternatieve kerstboom!

Een alternatieve kerstboom uitkiezen betekent dat je duurzaam bezig bent. De meeste inwoners van Spaarnwoude, Velserbroek en de rest van Nederland die voor een echte kerstboom kiezen, gooien deze na de feestdagen namelijk gewoon weer weg. In enkele gevallen wordt de boom opnieuw geplant, maar helaas is dat dus vaak niet het geval. Kies je voor een alternatieve kunstkerstboom zoals de Spira of Yelka, dan kun je deze ieder jaar opnieuw gebruiken en hoeft er niets weggegooid te worden. Dat is dus uiteindelijk weer veel beter voor het milieu. De houten kerstboom past makkelijk in een compacte doos en kun je dus gewoon bij de andere kerstspullen bijvoorbeeld achter in de kast of op zolder opbergen.

Alternatieve kerstboom vs. echte boom: wat zijn de kosten?

Als je puur kijkt naar de aanschafprijs, dan is een echte kerstboom goedkoper dan een houten kerstboom van HoutenKerstboom.com. Dit schrikt sommige mensen af, maar dat is absoluut niet nodig. Als je het op de lange termijn bekijkt, dan betaalt een houten kerstboom zichzelf weer helemaal terug. Zoals je net al hebt kunnen lezen, is een houten kerstboom namelijk veel duurzamer en gaat het heel lang mee. Je zou de aanschafprijs dus als een investering kunnen zien. Andere kerstversieringen zoals verlichting, kerstballen en -hangers gaan ook prima een aantal jaren mee, dus waarom zou je niet voor een alternatieve kerstboom kiezen waar je ook lang mee vooruit kunt? Daarnaast benoemden we ook al dat je de houten kerstboom ook voor andere feestdagen zoals Halloween of Valentijnsdag kunt gebruiken. Verder betaalt een houten boom zich ook terug in tijd, want een echte kerstboom water geven en losse dennennaalden opruimen behoren ook voortaan tot de verleden tijd. Zo houd je meer tijd over om écht te genieten van de gezelligste tijd van het jaar!