Zo haal je meer uit je amandelstaaf
IJmuiden – Een goede amandelstaaf is eigenlijk zonde om alleen ‘even snel’ te eten bij de koffie. De rijke vulling van echte amandelspijs en het knapperige bladerdeeg verdienen wat extra aandacht. Wist je dat een paar minuten in een voorverwarmde oven (160°C, zo’n 5-7 minuten) de smaak en structuur echt naar een hoger niveau tillen?
Ook leuk: snijd de afgekoelde staaf in plakjes en serveer ze als zoet hapje bij een borrelplank. De combinatie van amandelspijs en krokant deeg past verrassend goed bij kazen zoals oude brokkelkaas of blauwschimmel.
Of houd het juist simpel, en serveer de amandelstaaf eens in dunne plakken met een bolletje ijs. De combinatie van warm, krokant bladerdeeg, romige amandelvulling en koel ijs zorgt voor een verrassend dessert. Voor een extra touch kun je er nog wat geroosterde amandelsnippers of een klein scheutje karamelsaus overheen doen.
Geef eens wat extra aandacht aan de amandelstaaf. Foto: aangeleverd