IJmuiden – Speculaascake, herfst op je bord. Er zijn van die geuren die je meteen terugbrengen naar vroeger. De geur van speculaas is er zo één. Warm, kruidig, een tikkeltje nostalgisch.
Onze speculaascake is gemaakt met de klassieke specerijen die zo goed bij het najaar passen: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel. Dat geeft de cake die herkenbare, volle smaak. Niet te zoet, lekker luchtig, maar toch stevig genoeg om een plakje pure gezelligheid te zijn bij de koffie of thee. Wat veel mensen niet weten: deze cake doet het ook verrassend goed als dessert. Even kort opgewarmd in de oven of magnetron en geserveerd met een bolletje vanille-ijs en je hebt een eenvoudig nagerecht dat bijzonder smaakt. Ook een dag later is hij nog heerlijk, misschien zelfs nog lekkerder. Bewaar de cake goed verpakt op kamertemperatuur, bijvoorbeeld in aluminiumfolie of een afgesloten trommel. Zo blijft hij zeker een paar dagen vers en heb je nog een momentje om naar uit te kijken. beeksmabanket.nl/
Foto: Speculaascake, dat is herfst op je bord. Foto: aangeleverd