Tientallen artiesten vliegen zaterdag naar Velsen-Zuid

Op een steenworp afstand van de Velsen Valley, op het lage veld waar normaal de hoofdingang van Dutch en Dance Valley is, vindt zaterdag de eerste editie van De Vliegende Vrienden van Amstel Live plaats.

Tijdens dit festival worden de concepten van The Flying Dutch en De Vrienden van Amstel Live samengevoegd. Dat gebeurt vooralsnog eenmalig. Tientallen bekende artiesten worden met helikopters heen en weer gevlogen tussen Velsen-Zuid en de andere twee festivallocaties in Zwolle en Eindhoven.

De organisatie verwacht dat er in totaal zo’n 120.000 muziekliefhebbers afkomen op De Vliegende Vrienden. In Velsen-Zuid is plaats voor maximaal 40.000 bezoekers, zo blijkt uit een interview in het AD.

Het festival kent een indrukwekkende line-up. Tussen 12.00 en 18.00 uur staan in Velsen-Zuid optredens gepland van onder meer Douwe Bob, Anouk, Di-Rect, Jacqueline Govaert, Typhoon, Broederliefde, Nick & Simon en André Hazes.

’s Avonds wordt het podium vrijgemaakt voor onder andere Guus Meeuwis, Rowwen Hèze, Bløf, Chef’Special en Fedde Le Grand.

De Velsense editie van De Vliegende Vrienden wordt tussen 21.45 en 23.00 uur afgesloten door Marco Borsato, Van Velzen en Jeroen van Koningsbrugge.

De hele dag vinden er duetten en unieke samenwerkingen tussen bands plaats, zoals dat ook gebeurt bij De Vrienden van Amstel Live. Welke nummers de artiesten gaan doen, blijkt zaterdag pas.

Tickets voor het festival zijn te koop via www.vliegendevrienden.nl/tickets en Ticketswap. (foto: Friso Huizinga)