Telstar: zelf niet scoren maar toch winnen

Velsen-Zuid – Er was een eigen doelpunt van Shurandy Sambo nodig om de drie punten vrijdagavond in Velsen-Zuid te houden. Vlak voor rust is de speler van Jong PSV niet bij de les. Hij speelt de bal terug op zijn doelman. Dit doet hij zonder te kijken. De bal rolt over de doellijn: goal! Dit is een belangrijke driepunter voor Telstar richting de play-offs.

De wedstrijd komt langzaam op gang. De eerste kansen zijn voor de jonge Eindhovenaren. In de 12e minuut schiet Amar Ćatić de bal in. Anthony Swolfs is bij de les en pareert zijn schot. Eén minuut later speelt Maxime Soulas de bal naar Sekou Sidibe. De aanvaller laat in riante positie de bal van zijn schoen springen. Vier minuten later wordt weer Amar Ćatić aangespeeld. Hij klopt op snelheid Frank Korpershoek. De Velsense aanvoerder is op tijd bij zijn eigen doel om het schot van Amar Ćatić onschadelijk te maken. Pas in de 26e minuut is Telstar voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van Youri Roulaux. Uit een voorzet van Reda Kharchouch kopt Shayne Pattynama het leer over. Zestig tellen later passt Sven van Doorm de bal naar Rashaan Fernandes. Op de rand van de zestien schiet hij de bal net naast. Vlak voor rust komt Telstar op een 1-0 voorsprong door het bizarre eigen doelpunt van Shurandy Sambo.

Na de verplichte rust is Reda Kharchouch met een individuele actie bijna succesvol. Youri Roulaux maakt het schot van de Velsense topscorer met zijn benen onschadelijk. In de 49e minuut wordt de leren knikker naar de linkerflank gespeeld. Shayne Pattynama pikt de bal op. Hij kijkt waar een medespeler vrij staat. Dat is Reda Kharchouch. Hij schiet de bal hoog het strafschopgebied in. Keeper Roulaux zit fout. Reda Kharchouch kopt de bal over. In de 61e minuut zet Telstar een prima aanval op. De bal van Senne Lynen over de hele naar Elayis Tavsan wordt door de Sparta-huurling in één keer op het Eindhovense doel geschoten. Het leder gaat ternauwernood voorlangs het doel. In de 73e minuut neemt Sven van Doorm een hoekschop. In de zestien kopt Reda Kharchouch de bal door naar Ilias Bronkhorst. De invaller neemt de bal aan en schiet nipt over. In de resterende zeventien minuten zien we Jong PSV wat vaker voor het doel van Anthony Swolfs opduiken. Gescoord wordt er niet meer zodat de 12e zege van dit seizoen een feit is. (Tekst: Marja Korbee, foto’s: 1963-pictures.nl)

Opstelling Telstar: 1. Anthony Swolfs, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (90e min. +1 19. Richelor Sprangers), 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 15. Rashaan Fernandes, 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar (71e min. 13. Ilias Bronkhorst) 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (82e min. 10. Melle Springer).