‘Survivor’ Sam in actie voor kinderkanker

Het was vorige week dinsdag een bijzondere dag voor de 12-jarige Sam uit Velserbroek. Samen met Irene Moors, Richard Krajicek, Wolter Kroes, Bas Muijs en andere kinderen die kanker hebben (gehad) stak zij vandaag de handen uit de mouwen om aandacht te vragen voor kinderkanker. Sam, zelf een survivor van kinderkanker, vereeuwigde vandaag in Utrecht haar handafdruk vlakbij de plek waar binnenkort de bouw start van het Prinses Máxima Centrum, het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Dit moment vormde het symbolische startschot voor de grootste inzamelingsactie ooit voor kinderen met kanker; de KiKa PrijzenMarathon. De actie gaat op woensdag 1 oktober van start. Deelnemers aan de KiKa PrijzenMarathon maken kans op prijzen en steunen direct KiKa met de helft van hun lotprijs. Dit geld wordt geïnvesteerd in het research instituut van het grootste kinderkankercentrum van Europa; het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De komst van dit centrum brengt het voornaamste doel dichterbij: de genezingskans van kinderen met kanker laten stijgen van 75 procent naar 95 procent in 2025.

,,Ik vind het heel belangrijk dat alle krachten in het Prinses Máxima Centrum worden gebundeld en alle knappe koppen bij elkaar zich kunnen storten op de genezing van kindjes en natuurlijk onderzoek’’, aldus Sam.

Tijdens de KiKa PrijzenMarathon maken deelnemers kans op zogeheten dagprijzen. Van 1 tot en met 25 oktober worden de winnaars van deze dagprijzen dagelijks bekendgemaakt bij RTL4. Op 2 november maakt de VriendenLoterij in het RTL-programma Life 4 You de winnaars van de 250.000 prijzen uit de KiKa PrijzenMarathon bekend, met prijzen oplopend tot 2 miljoen euro. Zie ook www.vriendenloterij.nl/voorkika.