Succesvolle primeur Midget Footgolf in stadion Telstar

Het idee was van de excentrieke Telstar-directeur Pieter de Waard. Lopend door een bouwmarkt bedacht hij een parcours vooral gebouwd van plastic buizen en slangen, waarop afgelopen zaterdag met succes voor de allereerste keer ter wereld Midget Footgolf in een voetbalstadion is gespeeld. 

Telstar en Rotaryclub Velsen hadden elkaar gevonden om het Footgolf Tournament in het Rabobank IJmondstadion te organiseren. De Rotarians zagen het evenement als een geschikte opvolger van de Highland Games, die zij jarenlang in park Velserbeek hielden.

Veertien bedrijventeams van elk vijf mannen en vrouwen, veelal toepasselijk gekleed in bedrijfsshirts en footgolfoutfit, legden zaterdagmiddag het parcours van achttien holes af. Zij kregen tips van Simon Wetzel, de beste footgolfer van Nederland. Het publiek was ook welkom, aan de rand van het veld was een horecaplein ingericht en vanaf de oude sta-tribune speelde de band Full Count aanstekelijke hits.

Het beste team van het toernooi werd CareworX, dat tevens de beste man in zijn gelederen had. De beste vrouw werd Myriam de Graaf van Study Consultancy. Hole 18, waar het publiek voor het goede doel tegen betaling ook een bal kon trappen, leverde een paar honderd euro op. De totale opbrengst van het evenement, dat zaterdag op zo’n 5.000 euro werd geschat, gaat naar drie lokale goede doelen: stichting Vienna, de IJmuider Reddingsbrigade en Telstar Thuis in de Wijk.

Na afloop genoten de deelnemers en organisatie van een heerlijk Indisch buffet. Het kan haast niet anders, of volgend jaar organiseren Rotaryclub Velsen en Telstar het tweede Footgolf Tournament.