Strijd om Rabobank Pikeursprijs van de IJmond weer helemaal open

Bij de kortebaandraverij in Santpoort heeft pikeur Wim van der Mespel, winnaar met Blue Diamond As, de kop overgenomen in het klassement voor de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond.

Twee weken geleden moest hij winnares Lindsey Pegram en pikeurskampioen John de Leeuw in IJmuiden ver voor zich dulden, maar in Santpoort liep alles anders. Pegram was wegens verplichtingen bij een derby in Berlijn afwezig en De Leeuw werd in de eerste omloop met beide paarden uitgeschakeld zonder één rit te winnen.

Behalve Wim van der Mespel deed ook Ruud Pools goede zaken. Hij was verliezend finalist met Columbine Lep, maar haalde ook met de ijzersterke Evison de derde omloop. Elke gewonnen rit levert punten op, zodat Pools opklom van de 10e naar een gedeelde derde plaats met John de Leeuw. De tussenstand na twee van de vier IJmond-draverijen: 1. Wim van der Mespel (25) 2. Lindsey Pegram (19) 3. John de Leeuw en Ruud Pools (beiden 18) en 5. Frans van der Blonk (16).

Op donderdag 10 augustus staat de derde ronde van de Pikeursprijs van de IJmond op het programma. Er wordt dan gekoerst op de Breestraat in Beverwijk.

Op 7 september maken de deelnemers in Heemskerk definitief uit wie de bokaal en het geldbedrag van 1.000 euro voor de beste pikeur over het geheel van de vier kortebaandraverijen mee naar huis mag nemen. (foto: Dorpsfeest Santpoort)