Snackbar, winkels en woningen getroffen door brand

Dinsdagmiddag is brand ontstaan in Snackbar Sultan aan de Cepheusstraat in IJmuiden. De brand begon in het keukengedeelte van het eetcafé en gedeeltelijk in de afzuiginstallatie. Het plafond boven de keuken is zwaar beschadigd. 

Het personeel van de snackbar en de naastgelegen winkels en bewoners van de bovenwoningen konden op tijd naar buiten gaan. Eén persoon is door de ambulancedienst nagekeken op rookinhalatie.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen. Zij zijn met de ladderwagen het dak op gegaan omdat de rook naast de schoorsteen uit het pand kwam. Later hebben ze een stuk pijp van de afzuiginstallatie op straat gelegd. De brand was binnen een half uur onder controle.

Twee naastgelegen winkels zijn ook zwaar getroffen. Bakker Ad Ketels en De Volendammer Viswinkel hebben beiden vol met rook gestaan. In overleg met schadeherstelbedrijf Salvage worden alle etenswaren weggegooid, hetgeen een aanzienlijke strop oplevert. Van de viswinkel is al bekend dat hij woensdag niet open is omdat er meer tijd nodig is om alles weer op orde te brengen. (foto: Ko van Leeuwen)