Sloop bunker type 502 Missiehuis afgerond

Het Duitse steunpunt nabij het Missiehuis in Driehuis vormde in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke uitvalsbasis voor de Wehrmacht. Dit Duitse infanteriesteunpunt, met het nummer WN 100, kent dan ook een bijzondere geschiedenis. Zo waren hier bijvoorbeeld niet alleen militairen van de infanterie ingekwartierd, maar ook militairen van de Kriegsmarine.

Dit laatste is wel heel opmerkelijk. Deze militairen waren hier namelijk niet gelegerd om de stelling te verdedigingen maar maakten onderdeel uit van het Seehund flottielje. Wist u bijvoorbeeld dat deze excentrieke militairen het net gereed gekomen ontvangstgebouw van het crematorium omvormden tot officiersmess?

De sloop van één van de drie na de oorlog nog resterende bunkers in dit steunpunt is inmiddels een feit. De firma Bottelier heeft in samenspraak met het Bunker Museum IJmuiden en de projectontwikkelaar enkele unieke pantserdelen weten te behouden. Deze pantserdelen zijn in het bunkermuseum te bewonderen.

De suppoosten in het museum vertellen u graag waar deze vaak honderden kilo’s zware delen voor gediend hebben.

Natuurlijk vertellen ze u ook graag het verhaal achter de Kriegsmarine Mannschaft in steunpunt WN 100 in Driehuis. Zie ook www.BunkerMuseum.nl.