Slagerij Groenendaal stopt na 65 jaar

De IJmuidense slager Arno Groenendaal sluit op vrijdag 13 juli ‘na lang wikken en wegen’ zijn deuren. ,,Grote inspanning blijft nodig om aan alle milieu- en kwaliteitseisen te voldoen en te investeren in moderne techniek. Er is weinig ruimte voor minder en ik wil het niet op halve kracht doen”, schrijft Groenendaal in een brief aan zijn klanten.

,,Als slager ben je nu eenmaal zes dagen per week bezig. Dat begint al ’s ochtends vroeg met verse producten klaarmaken. Naast de winkel vraagt het thuisfront ook de nodige aandacht.” Groenendaal heeft drie jonge kinderen en zijn vrouw runt – net als hij – een eigen onderneming. ,,Dat is veel om trots op te zijn, maar tegelijkertijd ontstaat de uitdaging om de balans te houden tussen werk en gezin. Voor een beter evenwicht hebben we ervoor gekozen de slagerij te sluiten.”

Groenendaal noemt het ,,een hele moeilijke beslissing”. Hij is de vijfde generatie in de winkel en is dol op het slagersvak. ,,Opa Thomas Groenendaal opende zijn eerste zaak op de Zeeweg in IJmuiden. Daarna kreeg hij winkels in de Trompstraat en de Cepheusstraat.” Op deze laatste locatie werkten zijn ouders dertig jaar. ,,Zij hebben mij de liefde voor het vak bijgebracht. Ik kon ook altijd op mijn team van medewerk(st)ers rekenen. En niet te vergeten: veel plezier maken.”

In de week voor de definitieve sluiting wil Groenendaal iedereen die in de winkel komt laten profiteren van scherpe prijzen op ambachtelijk vlees, soepen, salades en worstsoorten. (foto: Jeroen van Duijn)