Sinterklaas enthousiast ontvangen in IJmuiden

De intocht van Sinterklaas in IJmuiden is zaterdag uitstekend verlopen. De vele vrijwilligers achter de schermen hadden er weer een mooi feest van gemaakt. Na aankomst aan de Stoombootkade kon Sinterklaas door de grote drukte nog maar net bij de open koets komen. Daarna ging de optocht richting Stadhuis. Op de Kennemerlaan was een extra stop en op het Marktplein ging Sinterklaas een stukje lopen. Overal stonden honderden kinderen om de goedheiligman en zijn zwarte pieten welkom te heten.

Alleen was niet gerekend op twee Tandempieten die graag Fietspiet willen worden. Ze zagen de fietsen staan hebben die geleend om een rondje te rijden. Maar de fietsen waren van twee agenten en die gingen dan ook op de Pietentandem achter de Pieten aan. Omdat de Tandempieten alleen maar een proefrondje maakten hadden de politieagenten hun fietsen snel weer terug. Ze konden er allemaal hartelijk om lachen toen ze samen op de foto gingen.

Wie niet zo hartelijk kon lachen was de pakjesboef. Toen de pakjesboot met Sinterklaas en heel veel Zwarte Pieten aankwam in IJmuiden waren er veel pakjes gestolen. Gelukkig heeft men de pakjesdief snel weten aan te houden. Hij moest meteen bij Sinterklaas op het matje komen. Zelfs toen had hij nog een pakje onder zijn gevangeniskleding zitten. Maar uiteindelijk is het goed gekomen. Sinterklaas en de Hoofdpiet hebben de boef een nieuwe kans gegeven. Hij hoef niet naar de gevangenis als hij vanaf nu elke avond met de Zwarte Pieten de daken op gaat om pakjes in de schoorstenen te gooien. (foto: Ko van Leeuwen)